OROSZVILAG.HU


Magyar politikusok részvéttáviratai

  |  2010-03-29 21:42:24  |  
Gyóni Gábor

Magyar politikusok részvéttáviratai

Sólyom László, Bajnai Gordon, az MSZP és Fidesz is kifejezte együttérzését

 Magyar politikusok részvéttáviratai

 

Sólyom László köztársasági elnök részvéttáviratot küldött Dmitrij Medvegyev orosz elnöknek a moszkvai metróban elkövetett számos halálos áldozatot követelő tragédia miatt.

Bajnai Gordon miniszterelnök is táviratban fejezte ki részvétét orosz kollégájának, Vlagyimir Putyin orosz kormányfőnek. A magyar miniszterelnök közleményében határozottan elítélte az orosz fővárosban végrehajtott merényleteket, és a terrorizmus elleni közös harc fontosságát hangsúlyozta. Bajnai Gordon arra kérte Vlagyimir Putyint, tolmácsolja az áldozatok hozzátartozóinak és a sebesülteknek a Magyar Köztársaság kormányának legmélyebb együttérzését.

Az MSZP – Lendvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt aláírásával megfogalmazott részvéttáviratában - elítélte „e barbár és esztelen cselekedet”

Németh Zsolt, a Fidesz politikusa, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke Konsztantyin Koszacsovnak, az orosz parlament Külügyi Bizottságának elnökéhez intézet levelében „gyáva terrortámadásnak” nevezte a történteket, és a magyar demokratikus közvélemény szolidaritásáról biztosította az orosz népet és az áldozatok hozzátartozóit. 

 

https://www.eurazsia.hu/2010/03/29/magyar-politikusok-reszvettaviratai/

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat