OROSZVILAG.HU


Putyin újévi köszöntői

  |  2018-12-30 17:18:23  |  
Oroszvilag.hu

Putyin újévi köszöntői

Diplomáciai geográfia

Putyin újévi köszöntői

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök december 30-án elküldte újévi jókívánságait a világ következő országainak vezetőihez: a szövetségesnek nevezett Abházia (Oroszországon kívül csak néhány ország ismeri el), a stratégiai partnernek tekintett Azerbajdzsán, a szövetséges Örményország, a baráti Belarusz, a szövetséges Kazahsztán és Kirgizisztán, a partneri Moldova, a szövetséges Tadzsikisztán, Üzbegisztán, a stratégiai partner Türkmenisztán, a szövetséges Dél-Oszétia (Oroszországon kívül csak néhány ország ismeri el).

A posztszovjet térségen kívül a következő országok vezetőit köszöntötte Putyin: Argentína, Brazília, Nagy-Britannia (II. Erzsébet királynőt és Theresa May miniszterelnököt), Magyarország (csak Orbán Viktor miniszterelnök nevét említve, reményét fejezve ki, hogy a magyar-orosz kapcsolatok tovább bővülnek majd), Venezuela, Vietnám, Németország (az államfő és a kancellár is), Görögország, Izrael, India, Spanyolország (csak a királyi családot megszólítva), Olaszország (az elnök és a kormányfő is), Kanada, a Kínai Népköztársaság, Dél-Korea, Kuba, Monaco, Szerbia, Szíria, Szlovénia, USA (Oroszország nyitott a dialógusra), Törökország, Finnország, Franciaország, Horvátország, Csehország, Dél-Afrika, Japán. Újévi üdvözletet kapott még Moszkvából Ferenc pápa, az ENSZ főtitkára, a NOB, a FIFA, a nemzetközi jégkorong és dzsudószövetség elnöke is.

 

 

(kremlin.ru)

Cimkék: Putyin, Oroszország,
Országok: Belarusz Moldova Grúzia Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat