OROSZVILAG.HU


Leleplező film Luzskovról az NTV-n

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-09-11 13:01:37  |  
Gyóni Gábor

Leleplező film Luzskovról az NTV-n

Ütött a moszkvai polgármester órája? 

 Leleplező film Luzskovról az NTV-n

 

Péntek este az országos szórású NTV orosz TV csatorna leleplező dokumentumfilmet mutatott be Jurij Luzskov moszkvai polgármesterről. A film ugyanannak az alkotógárdának a műve, amely nemrég „Keresztapa” címmel Alekszandr Lukasenko belorusz elnökről mutatott be leleplező filmet.

A Luzskov-ellenes film sorra veszi azokat a botrányos eseteket, amelyek a moszkvai polgármester nevéhez fűződnek és azt sugallja, Luzskov a pozícióját arra használja fel, hogy személyes előnyöket szerezzen.

Utalnak arra is, hogy Luzskov felesége, Jelena Baturina - aki a Forbes magazin szerint a világ harmadik leggazdagabb asszonya - éppen Moszkvában tudta megalapozni üzleti sikereit. A film alkotói szerint például a Moszkva-Szentpétervár között épülő autóútat azért kellett a himki erdőn átvezetni, mert a tervezett másik útvonal (Molzsanyinovo járáson keresztül) az egyik Baturina tulajdonában álló cég érdekeit sértette volna.

A filmben sokat beszélnek a nyári történésekről, amikor Moszkva a közeli tőzegláptüzek miatt füstbe borult, Luzskov pedig vígan nyaralt.

A film éppen akkor került bemutatásra, amikor komolyan felmerült Luzskov eltávolításának lehetősége.

 

https://www.eurazsia.hu/2010/09/11/leleplezo-film-luzskovrol-az-ntv-n/

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat