OROSZVILAG.HU


Boldog születésnapot, Luzskov Úr!

  |  2010-09-24 12:34:30  |  
Kecskeméti Gábor

Boldog születésnapot, Luzskov Úr!

Új jelölt a moszkvai polgármesteri székre

 Boldog születésnapot, Luzskov Úr!

Jurij Luzskov, moszkvai főpolgármester Ausztriában ünnepelte 74. születésnapját. A Kreml a jeles nap alkalmából furcsa ajándékkal „rukkolt” elő: a médián keresztül bejelentettek egy újabb jelöltet Luzskov tisztségére.

Luzskov leváltása elvileg már eldöntött dolog, közölte (már nem először) a Vedomosztyi orosz napilap, majd hozzátette: Luzskovnak nyaralása alatt el kell gondolkoznia, hogy milyen poszton kívánja folytatni pályafutását – ezt legalábbis a Kremlből származó információkra alapozták.

Utódként pedig felbukkant egy új favorit: a Kreml adminisztráció eddigi helyettes vezetője, Alekszandr Beglov léphet Luzskov helyére. Beglov eddig csupán az „apparatcsik” tipikus megtestesítője volt, mivel a szentpétervári Szmolnijban és a moszkvai Kremlben is a kulisszák mögött közigazgatási és vezetési ügyekkel foglalkozott. Csak nagyon rövid ideig, Vlagyimir Jakovlev visszalépése után és Valentyina Matvijenko megválasztása előtt volt Szentpétervár kormányzója. Később újból eltűnt a reflektorfényből.

(aktuell.ru)

Cimkék: Jurij Luzskov, Alekszandr Beglov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat