OROSZVILAG.HU


Alekszej Orlov lesz az új kalmük elnök

  |  2010-09-24 12:47:22  |  
Kecskeméti Gábor

Alekszej Orlov lesz az új kalmük elnök

Terhessé vált az az UFO-kat látó Iljumzsinov személye

 Alekszej Orlov lesz az új kalmük elnök

 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök Alekszej Orlovot javasolja a Kalmük Autonóm Köztársaság élére. Orlov eddig a dél-orosz sztyeppei köztársaság „nagykövete” volt Moszkvában.

Az 1993 óta hivatalban lévő Kirszan Iljumzsinov kalmük vezető októberben lejáró hivatali idejét ezek szerint a Kreml nem hosszabbítja meg. Iljumzsinovot a Sakk Világszövetségben (FIDE) évek óta betöltött elnöki tisztsége és egy, a személye körül kipattant botrány miatt váltják le. A kalmükök elnöke ugyanis többször kijelentette, hogy földönkívüliek rabolták el. A földönkívüliekről és az ezotériáról szóló történetei azonban jócskán túljutottak gyéren lakott köztársasága határain és így a Kreml számára kényelmetlenné vált. "A földönkívüliek sárga űrruhába öltöztettek, és körbevezettek űrhajójukon... Igen kellemesen éreztem magam a társaságukban" – nyilatkozta egyszer egy interjúban.

Az új kalmük elnök 1995 óta látja el a többségében buddhista Kalmük Autonóm Köztársaság képviseletét az orosz fővárosban. Jelöltségét a köztársasági elnöki posztra már csupán formálisan kell jóváhagynia a regionális parlamentnek.


Jóllehet Iljumzsinov az egyik legrégebben szolgáló regionális vezető volt Oroszországban, leváltását mégsem lehet a „fiatalítási” politikának betudni: a 48 éves Orlov csupán egy évvel fiatalabb az eddigi kalmük elnöknél.

 

(aktuell.ru)

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: Alekszej Orlov, Kirszan Iljumzsinov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat