OROSZVILAG.HU


Horogkereszt a hóban

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-12-13 11:01:13  |  
Gyóni Gábor

Horogkereszt a hóban

Orosz náci hordák randalíroztak Moszkvában

Horogkereszt a hóban

 

Vasárnap folytatódtak Oroszországban az orosz nacionalista szervezetek által kezdett – egy futballszurkoló halála miatt kirobbant - szombati demonstrációk.

Tegnap az orosz fasiszták csoportjai ismét megpróbáltak demonstrálni Moszkva központjában, ám a rendőrök nem engedték őket a Puskin-térre. Ezt követően az orosz náci hordák valóságos hajtóvadászatot kezdtek a kaukázusi és közép-ázsiai bevándorlók ellen. Egy kirgizt megöltek Dél-Moszkvában, egy üzbéget pedig félholtra vertek a metróban. Ezen kívül tegnap három kaukázusit is támadás ért, egy azerbajdzsánt megkéseltek, Moszkva központjában pedig megvertek egy kaukázusi fiatalembert és egy gyereket. A Manyezs-téren, a Kreml közvetlen szomszédságában valaki horogkeresztet rajzolt a hóba.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök Twitter-üzenetben reagált a történtekre, mondván: mindenkit „elintéznek”, aki rendbontást követett el.

Moszkván kívül a legnagyobb megmozdulás a déli Rosztov na Donuban volt, itt Makszim Szicsov egyetemi hallgatóra emlékeztek, aki egy ingus gyilkolt meg. A Szicsov emlékére tartott demonstráció szintén nacionalista tüntetésbe csapott át. Több száz nacionalista „Rosztov – orosz város!” felkiáltásokkal vonult a városban, eltorlaszolva a nagyváros utcáit.

A Nyezaviszimaja Gazeta által megkérdezett szakértő, Dmitrij Furman, az Orosz Tudományos Akadémia Európa Intézetének munkatársa szerint a nacionalista robbanás akár a soknemzetiségű Oroszország területi integritását is veszélyeztetheti.

 

 

 

Cimkék: Oroszország, fasizmus, orosz nácik
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat