OROSZVILAG.HU


A "tandem" reklámozhatja a JeR-t

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-26 21:31:32  |  
Kecskeméti Gábor

A "tandem" reklámozhatja a JeR-t

"Bizalmat és reményt sugároznak"

 A "tandem" reklámozhatja a JeR-t

 

Dmitrij Medvegy orosz elnök és Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök kizárólagos jogot adtak az Egységes Oroszország (JeR) kormányzópártnak arcképük plakátokon való használatára, a közeledő Duma- és a jövő évi elnökválasztások alkalmából.

Az Egységes Oroszország párt erősen támaszkodik Medvegyev és Putyin együttműködésének imidzsére, de a két politikus sokáig visszautasította, hogy a párt tagjai legyenek. Putyin csak 2008-ban foglalta el a pártelnöki széket, míg Medvegyev alkalomadtán kritikával is illeti azt, a párt berkeiben zajló, sokak szerint fojtogató politikai vetélkedés miatt.

Az Egységes Oroszország párt titkára, Szergej Neverov szerint azért esett a választás a két vezetőre, mert mindketten bizalmat és reményt sugároznak: „Célunk, hogy a választók úgy lássanak minket, mint azt a politikai erőt, mely követi az elnök és a miniszterelnök által szabott politika irányát.” – tette közzé a párt honlapján a titkár.

Más pártok természetesen ezt másként látják. Gyennagyij Gudkov, az Igazságos Oroszország párt Duma képviselője szerint a kormánypárt semmire sem menne Putyin és Medvegyev nélkül: „Ez az egyetlen indokuk.” – így Gudkov

A döntés, hogy az Egységes Oroszország párt kizárólagos használati jogot nyert a vezetők portréira, éppen akkor született meg, amikor az ország belépett a kritikus választási időszakba, melyben beletartozik a 12 régióban március 13-án induló közvélemény-kutatás és a decemberben esedékes Duma-választás. Putyin és Medvegyev azonban továbbra is nyitva hagyta a kérdést, hogy melyikük fog indulni a 2012-ben esedékes orosz elnökválasztáson.

Putyin egyébiránt már a múltban engedélyezte, hogy az Egységes Oroszország párt használhassa a nevét politikai kampány során.

(The Moscow Times) 

 

Cimkék: tandem, Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin, Egységes Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat