OROSZVILAG.HU


Ők nem vetkőznek Putyinért 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-07-30 16:27:20  |  
Mezei Bálint

Ők nem vetkőznek Putyinért 

Ellenmozgalom a Vkontaktyén 

 Ők nem vetkőznek Putyinért Ők nem vetkőznek Putyinért 

Oroszország – íme, itt van a Putyin-ellenes hadsereg – a feminista csoport a Vkontaktye közösségi oldalon alakult és a Putyin-pártiakra mutatnak – a mozgalom a miniszterelnökért vetőző lányok ellen jött létre

Moszkva - Azért léptek színre, hogy az orosz társadalomban egyre növekvő maszkulizmus ellen tiltakozzanak, egyetlen igazi ellenfelüket pedig Vlagyimir Putyinnak hívják. Néhány nappal a gyönyörű lányokból álló Putyin-párti hadsereg feltűnése után, akik bevallottan a kormányfőt akarják megvédeni az igaztalan kritikáktól, így aztán vetkőzni is hajlandóak érte, a weben megjelent a rivális tábor, a Putyin-ellenes feminista armada. Az orosz közösségi hálón, a Vkontaktyén, létrehozott csoporthoz jelenleg nagyjából 2000 felhasználó tartozik. Mindannyiukat idegesíti a gyorsan terjedő hímsovinizmus, és belefáradtak az országot fojtogató torz szexista elhajlásokba.    

A mozgalom és a jelszavak – Július 22-én, azon a napon, amikor a Putyin-párti riválisok Moszkvában tüntetést szerveztek, hogy új tagokat toborozzanak csapataikhoz, a feminista egységek találkozón vettek részt, és elítélték a vetkőzős lányok kezdeményezését. „Oroszország, Putyin és cumik” – harci kiáltásukkal ki is adták minden bosszúságukat. Egy másik szlogenjük: „Egy iPadért mindent ledobok” – a volt államfőt támogatók által beígért díjra utalt. Ugyanis a Putyinért vetkőzők éppen egy iPadet ajánlottak fel annak a lánynak, aki a legjobb amatőr videót forgatja a miniszterelnök tiszteletére. A kiírás szerint a pályaműveknek egyszerre kell eredetinek és szexinek lenniük.

Sajnos azoknak a nagyszámban megjelent férfiaknak, akik a moszkvai esztrád jellegű rendezvényre csak a formás, pucér női idomok miatt látogattak ki, csalódniuk kellett, hiszen a nagy felajánlásból végül nem lett semmi. Az úgynevezett vetkőzők nem meztelenkedtek, csak egy hölgy lendült bele igazán, de ő sem mutatott túl sokat. Fehér színű, putyinos felirattal díszített felsője alól egy visszafogott formájú, fekete melltartó kandikált ki. Semmi több.

Kritikák – a Putyin-ellenes feministák igyekeznek megerősíteni, hogy a konkurens mozgalom, nem más, mint a kormányfő körül tevékenykedő spindoktorok újabb ügyes találmánya. Ezért mindent meg is tesznek, hogy nevetség tárgyává tegyék az egészet. „Valószínűleg ezek a lányok nem buták, azok viszont a kampány finanszírozói!” – jelentette ki a France 24 csatornának nyilatkozó Násztya Szurgucs egyetemi hallgató, az anticsoport tagja. „Tényleg nagy hülyeség pénzt pazarolni egy ilyen idétlen kezdeményezésre” – teszi hozzá Násztya, aki egyébként maga is szereti a kihívó ruhákat, és a túlfűtött helyzeteket. (Érdemes egy pillantást vetni Vkontaktye adatlapjára!) Saját bevallása szerint részt vett a vetkőzők egyik összejövetelén, ahol sok intelligens és szép lánnyal találkozott. Mindegyiküktől megkérdezte: miért is akarják, hogy Putyint harmadszor is az Orosz Föderáció elnökévé válasszák, és a többségük ugyanazt a választ adta. „Putyin egy cool személyiség.” A magyarázat nem győzte meg Násztyát: „Az összes jóérzésű ember tudja, hogy nem elég coolnak lenni ahhoz, hogy valakit orosz államfővé válasszanak. Nem tartozom azon nosztalgikus emberek közé, akik úgy gondolják, hogy a múltban jobban mentek a dolgok. De hiszem, hogy országunk még a sztálini véres időszakban sem süllyedt morálisan olyan mélyre, mint most.”

(Corriere della Sera)        

Cimkék: Putyin-ellenes, vetkőzés, Moszkva, Násztya Szurgucs
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat