OROSZVILAG.HU


Kadirov csak csecsen rendőröket akar látni

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-03-15 10:32:50  |  
Gyóni Gábor

Kadirov csak csecsen rendőröket akar látni

Lépésről lépésre a valós szuverenitás felé

 Kadirov csak csecsen rendőröket akar látni

 

Ramzan Kadirov csecsen elnök elégedetlen a Csecsenföldön tevékenykedő, nem csecsenföldi rendőri erők tevékenységével. Az egykor lázadó köztársaságot vaskézzel irányító csecsen vezető szerint a köztársaság rendvédelmi feladatainak ellátásához elegendőek lennének a helyi rendőri erők is. Kadirov szerint véleményét osztják más regionális vezetők is, akik nehezményezik, hogy a helyi erőket Csecsenföldre vezénylik.

Ramzan Kadirov elnökké válása, 2006 óta folyamatosan fogalmaz meg kéréseket a nem csecsen rendőri erők csökkentésére vonatkozóan. Ezek a kérések eddig rendre teljesültek.

Kadirov azonban nemcsak arra törekszik, hogy a nem csecsenföldi fegyveres erőket kitessékelje a köztársaságból, hanem arra is, hogy a tőle közvetlenül függő fegyveresek számát növelje, miközben az utóbbi időben számos, Moszkva közvetlen irányítása alatt lévő alakulatot számoltak fel.

Ha Kadirov legutóbbi javaslatát elfogadják a nem csecsen rendőri erők kivonásáról Csecsenföldről, az jelentős mértékben növelné Groznij tényleges hatalmát.

 

https://www.eurazsia.hu/2010/03/15/kadirov-csak-csecsen-rendoroket-akar-latni/

 

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat