OROSZVILAG.HU


Ujjlenyomat minden külföldiről

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-10-20 14:41:19  |  
Kecskeméti Gábor

Ujjlenyomat minden külföldiről

Egyelőre csak Moszkvában, de mindenkire vonatkozna

Ujjlenyomat minden külföldiről

Azon külföldiektől, akik tartósan Moszkvában dolgoznak, a migrációs hatóság ujjlenyomatot venne – legalábbis a moszkvai városvezetés tervei szerint. Az előírás mindenkire, így nem csupán a többségi társadalom által sokat kritizált közép-ázsiai, kaukázusi munkavállalókra, hanem a Moszkvában ezerszámra élő nyugat-európaiakra és amerikaiakra is vonatkozna. Ujjlenyomatot eddig csak a tartózkodási engedély kiállításakor vettek.

„A moszkvai idegenrendészeti hivatal az orosz belügyminisztériummal közösen indítványozza, hogy a külföldiektől és az állampolgársággal nem rendelkező személyektől kötelező jelleggel vegyenek ujjlenyomatot a munkavállalási engedélyek kiadásakor.” – nyilatkozta a hivatal egyik munkatársa.

Ha a rendelkezés valóban életbe lép – ami egyébiránt Szergej Szobjanyin támogatását élvezi –, akkor az orosz főváros könnyen elvesztheti vonzerejét a külföldi szakemberek és üzletemberek körében. Mert ki hagyná, hogy ujjlenyomatot vegyenek tőle, mint egy bűnözőtől, ha egyszerűen csak dolgozni akar?

(aktuell.ru)

Cimkék: ujjlenyomat, moszkva, szobjanyin, bevándorlás, idegenrendészet, munka, engedély,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat