OROSZVILAG.HU


10 milliárd rubelbe került az elnökválasztás

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-05-14 06:25:03  |  
Németh Ágnes

10 milliárd rubelbe került az elnökválasztás

Putyin elsőfordulós győzelmével jelentős összegeket spórolt meg

 10 milliárd rubelbe került az elnökválasztás

Az Oroszországi Föderáció Központi Választási Bizottságának beszámolójára hagyatkozva május 12-én tette közzé a RIA hírügynökség, hogy az elnökválasztás összesen 10 milliárd 375 millió 318 ezer rubeljébe került Oroszországnak.

A beszámoló kitér arra, hogy a március 4-én megtartott elnökválasztásra eredetileg 12, 113 milliárd rubelt különítettek el. Ebből 11, 94 milliárd rubelt szántak a választási bizottságok részére.

Az Interfax értesülései szerint ez az összeg elegendő lett volna a választás második fordulójának költségeinek fedezésére is. Erre ugyan nem került sor, mivel már az első fordulóban Putyin győzedelmeskedett, ezért a pénzösszeg egy része, 1,7 milliárd rubel a szövetségi költségvetésbe került vissza.

Továbbá a beszámolóban említett adatok szerint a bizottság a választások előkészítésére és lebonyolítására 64, 583 millió rubelt költött. Ebből 666, 4 ezer rubel a szavazólapok nyomtatását és a választással kapcsolatos protokoll kiadásokat fedezte.  

Valamint arról is értesülünk, hogy a végrehajtó hatalom szövetségi szerveinek költsége a választási kampány során 40, 896 millió rubelt tett ki.

 

 

Cimkék: Oroszország, elnökválasztás, 2012
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat