OROSZVILAG.HU


Természeti katasztrófa Dél-Oroszországban

  |  2012-07-10 00:04:39  |  
Kecskeméti Gábor

Természeti katasztrófa Dél-Oroszországban

Eddig 171 áldozat

Természeti katasztrófa Dél-OroszországbanTermészeti katasztrófa Dél-Oroszországban

Két nappal a pusztító árvíz után, a mentésben részt vevő hatóságok újabb holttestekre bukkantak. A legfrissebb adatok szerint az áldozatok száma már meghaladja a 171 főt, sok köztük a gyermek. Az áldozatok közül 20 személyt még nem sikerült azonosítani, 160 sérült még mindig kórházban van. 100 lakóépület teljesen lakhatatlanná vált, további 7000-et elárasztott a víz. 20.000 ember veszítette el szombatra virradó éjszaka szinte minden személyes vagyonát, többségük Krimszk városában, ahonnan az áldozatok többsége is származik.

Az elhunytak száma sajnos tovább fog emelkedni, mivel két elöntött hegyi faluból, ahol 600 házat öntött el a víz, még nem érkeztek adatok. Szemtanúk szerint a két településen még vasárnap sem érkeztek meg a mentőcsapatok.

Hétfőn Oroszországban nemzeti gyásznap volt. Eközben a meteorológiai szolgálat további heves esőzéseket jósol a katasztrófa sújtotta övezetbe, ahol földcsuszamlások sem zárhatóak ki. Becslések szerint az árvíz okozta kár eléri a 4 milliárd rubelt (28 milliárd forint).


(RIA Novosztyi, aktuell.ru)

Cimkék: árvíz, áldozat, kár, rubel, katasztrófa,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat