OROSZVILAG.HU


Boom nincs, növekedés van

  |  2012-11-20 19:35:58  |  
Kecskeméti Gábor

Boom nincs, növekedés van

Javul az orosz gazdaság állapota

Boom nincs, növekedés van

A válságnak még nincs vége, az olaj ára is esett valamennyit, ám a jelek szerint az orosz gazdaság lassan kilábal az eddigi hullámvölgyből. Az idei év három negyedében 3,9 százalékos volt a gazdaság növekedése, összehasonlítva az előző év ugyanilyen időszakával. A korábbi konjunktúra lecsillapodott, a munkanélküliség azonban elviselhető szinten, 5,3 százalékon áll, ez Oroszország-szerte 4 millió állástalant jelent.

Az első negyedév „robbanásszerű” 4,9 százalékos GDP növekedése után, a második negyedév már csak 4,0 százalékos növekedést, a harmadik pedig 2,9 százalékot hozott a bruttó hazai össztermék növekedésében.

Az orosz gazdasági minisztérium prognózisa szerint a gazdaság átlagos növekedése idén 3,5 százalék lesz – ez valószínűleg tartható előrejelzés. Ezzel a növekedési rátával Oroszország az északi félteke legnagyobb gazdaságai közül a legjobban teljesít.

Hozzá kell azonban tenni, hogy ezek a számok messze elmaradnak a 2008-as válság előtti növekedéstől, amikor Oroszország évről-évre 7 százalékot „produkált”.

(aktuell.ru)

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: gazdaság, gdp, termelés, rubel, százalék, piac, gazdaság,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat