OROSZVILAG.HU


Putyin a Népi Front élén

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-06-13 00:03:18  |  
Kecskeméti Gábor

Putyin a Népi Front élén

Az Egységes Oroszországot váltja?

Putyin a Népi Front élénPutyin a Népi Front élén

Amiről az oroszvilag.hu hasábjain már korábban cikkeztünk, úgy tűnik megvalósul. A Putyin által létrehozott és hozzá közel álló „Общероссийский народный фронт” (kb. Összoroszországi Népi Front) a mai napon tartott kongresszusán önmagát politikai mozgalomként deklarálta.

A mozgalmat egy 2011. május 6-án lezajlott találkozó után hívta életre Vlagyimir Putyin, melynek kezdeti célja az volt, hogy az Egységes Oroszország pártot a Duma-választásokon támogassa. Célcsoportja gyakorlatilag a társadalom minden rétege, kezdve szakszervezetektől az ifjúsági-, nő- és veteránszervezeteken át az üzleti szövetségekig. Egyes vélemények szerint Putyin ezzel „váltaná” le a korrupciós és visszaélési ügyek miatt megtépázott Egységes Oroszország pártot, amelynek Dmitrij Medvegyev a vezetője.

Az új mozgalom a mai kongresszuson nevet is változtatott: „Népi Front Oroszországért – Országos Mozgalom” és Vlagyimir Putyint választotta meg elnökéül.  Döntést hoztak arról is, hogy a mozgalom alapszervezeteit egész Oroszországban létrehozzák. Ideológiájuk az ú.n. „szociális konzervativizmus”.

(Radio Free Europe)

 

 

 

 

 

 

Cimkék: putyin, népi, front, egységes, oroszország, kongresszus, társadalom, szociális, konzervativizmus,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat