OROSZVILAG.HU


Ezrek várták Navalnijt Moszkvában

  |  2013-07-20 10:08:33  |  
Oroszvilag.hu

Ezrek várták Navalnijt Moszkvában

Hívei és a rendőrök is készültek

 Ezrek várták Navalnijt Moszkvában

Mintegy kétezer híve várta a Kirovból visszaérkező Alekszej Navalnijt a moszkvai Jaroszlavi pályaudvaron. A vonat megérkezése előtt néhány perccel egy gazdátlan csomag észrevétele miatt távozásra szólították fel a tömeget, az emberek azonban nem oszlottak szét. Az utolsó pillanatig nem jelentették be, a vonat melyik vágányra érkezik.

Navalnij rövid beszédet tartott a pályaudvaron, ennek során arra szólította fel híveit, érjék el a többi politikai fogoly kiszabadítását is. Navalnij meg is nevezett néhányat az általa politikai fogolynak gondolt személyek közül, ide sorolva Mihail Hodorkovszkijt, Platon Lebegyevet, a Pussy Riot tagjait. A sikkasztás miatt öt évi szabadságvesztésre ítélt ellenzéki blogger megerősítette, hogy indulni kíván a szeptemberi moszkvai polgármesterválasztásokon.

Miközben Navalnij beszédét tartotta a Jaroszlavi pályaudvaron, a rendőrség hangosbeszélőkön távozásra szólította fel a tömeget.

Közben Dmitrij Peszkov, Putyin elnök sajtótitkára kijelentette, lehetséges, hogy Navalnij elnöki kegyelemben részesüljön, amennyiben elismeri bűnösségét. Navalnij erre úgy reagált, hogy megvárja, amikor Putyin és Peszkov ismerik el a bűneiket és kérnek kegyelmet.

Navalnij megköszönte híveinek a támogatást, majd egy autóba ülve elhajtott a pályaudvarról. Ezt követően a hatóságok közölték, hogy a bombariadó fals volt...

 

 

(Vedomosztyi) 

Cimkék: Navalnij, Jaroszlavi pályaudvar, Moszkva,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat