OROSZVILAG.HU


236 közép-ázsiait tartóztattak le Mityiscsiben

  |  2013-07-28 17:22:31  |  
Kecskeméti Gábor

236 közép-ázsiait tartóztattak le Mityiscsiben

A hatóságok egy iszlám imaházra csaptak le

236 közép-ázsiait tartóztattak le Mityiscsiben

Szombaton a Moszkva egyik elővárosában található iszlám imaházban 263 személyt tartóztatott le a rendőrség. A Mityiscsiben működő központ azért került a hatóságok látókörébe, mivel információik szerint ott „illegális tevékenységet” folytattak. Az akció után a hivatalos források 180 letartóztatottról beszélnek, akik megsértették a bevándorlási szabályokat, 8 főt valószínűleg véglegesen kiutasítanak az Oroszországi Föderáció területéről.

Egy emberjogi szervezet szerint a közép-ázsiaiak közös imára s az „iftar”-ra – az iszlám szent hónapja, a Ramadán során esténként tartott ünnepi vacsora – gyűltek össze Mityiscsiben. (A Ramadán idén július 10-től augusztus 8-ig tart.) A szervezet szóvivője, Bahrom Hamrajev szerint „imádkozni mentek oda, megvitatták a problémáikat, mivel nincs más hely, ahová mehetnének. Semmilyen illegális tevékenység nem folyt ott.”

Az elszegényedett ex-szovjet közép-ázsiai tagköztársaságokból a 2000-es évek eleje óta munkavállalók milliói érkeztek Oroszországba annak ellenére, hogy az országban fellángolt a xenofóbia és gyakoriak a faji alapú bűncselekmények.

(RIA Novosztyi)

 

 

Cimkék: mityiscsi, iszlám, ramadán, rendőrség, bevándorló, moszkva, iftar,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat