OROSZVILAG.HU


Oroszországiak az ukrajnai háborúról

  |  2014-07-07 13:02:21  |  
Gyóni Gábor

Oroszországiak az ukrajnai háborúról

A moszkvaiak és szentpéterváriak a leginkább háborúpártiak

 Oroszországiak az ukrajnai háborúról

A VCIOM orosz közvéleménykutató felmérést készített arról, hogyan ítélik meg az oroszországiak az ukrajnai háborút, és véleményük szerint mit kellene tennie Oroszországnak adott helyzetben?

A június végén készült kutatás szerint a megkérdezettek 55 %-a nem tart valószínűnek egy háborút Ukrajna és Oroszország között, 30 % szerint „nagy esély” van arra, hogy háború lesz, 11 % szerint pedig a háború valójában már most is zajlik (márciusban még 62 % tartotta valószínűtlennek a háborút).

A megkérdezettek 9 %-a gondolja úgy, hogy Oroszországnak „egyértelműen” csapatokat kell bevonnia Ukrajnába, 18 % hajlamos támogatni egy orosz katonai beavatkozást, ellenzi az orosz intervenciót a megkérdezettek 66 %-a (31 % inkább, 35 % egyértelműen – az egyértelmű ellenzők tábora a legnagyobb).

Érdekes módon az inkább liberálisnak és ellenzékinek ismert Moszkvában és Szentpéterváron támogatják leginkább az orosz katonai beavatkozást (41 % vs. 51 %). Legkisebb az orosz katonai beavatkozás támogatottsága az 500 ezer – 1 millió lakossal rendelkező városokban (13 % vs. 74 %).

A megkérdezettek túlnyomó többsége hajlandó lenne segíteni az ukrajnai menekülteken.

 

 

(wciom.ru) 

 

Cimkék: Oroszország, oroszországiak, Moszkva, Szentpétervár
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat