OROSZVILAG.HU


"A junta 13 barátja"

  |  2014-08-26 10:46:28  |  
Oroszvilag.hu

"A junta 13 barátja"

Lejárató film az Ukrajnával együttérzőkről

 "A junta 13 barátja"

A föderális NTV csatorna „A junta 13 barátja” címmel vetített leleplező „dokumentumfilmet” azokról az oroszországi közszereplőkről, akik az orosz-ukrán válságban Ukrajnát támogatták, vagy kritikusan nyilatkoztak a Kreml politikájáról.

A 13 „bűnös” és „hazaáruló” között van Andrej Makarovics énekes, akinek, úgymond, leszállóágba került a pályafutása Oroszországban és úgy akart magának népszerűséget kovácsolni, hogy elkezdte támogatni a juntát. Miközben Makarevics koncerteket ad Ukrajnában, az ukrán hadsereg a kelet-ukrajnai városokat lövi.

Ilja Ponomarjov, a Duma képviselője állítólag anyagi problémákkal küszköd, ezért Ukrajnában vállal fellépéseket pénzért. Az előadásain azt hangsúlyozza, hogy Ukrajnában nincsen semmiféle nácizmus, banderizmus.

Gyiana Arberinya énekesnő azért került a bűnösök listájára, mert 40. születésnapját egy kijevi koncerttel ünnepelte. A koncerten bocsánatot kért Ukrajnától. A filmben azt is felemlegették, hogy az énekesnő gyerekei amerikai állampolgársággal is rendelkeznek.

Viktor Senderovics és Dmitrij Bikov írók is felkerültek a hazaárulók listájára, mint a kijevi kormányt támogató közszereplők.

Természetesen a listán a helye Sztanyiszlav Belkovszkij és Alekszandr Kinejev politológusoknak, valamint Alekszej Szuhanov televíziós műsorvezetőnek. Ilja Kazakovnak, a Szamara-24 internetes portál főszerkesztőjének az volt a bűne, hogy az ukrajnai harcokban részt vett orosz katonákkal közölt interjút.

Mark Galperin Moszkvában szervezett Ukrajna-párti tüntetéseket. A fimben őt a „zsidó nép szégyenének” nevezték.

 

 

 

(ng.ru) 

 

Cimkék: Ukrajna, junta, A junta 13 barátja
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat