OROSZVILAG.HU


Poklonszkaja akár elnök is lehet? 

  |  2016-10-09 19:08:54  |  
Tóth Mirandolina

Poklonszkaja akár elnök is lehet? 

Különösen Japánban népszerű az ügyészből lett politikus

 Poklonszkaja akár elnök is lehet? 

A szépségével már eddig is feltűnt és kitűnt. Az Egységes Oroszország pártból beválasztották az Állami Dumába. A Forbes előrejelzései szerint a 36 éves Natalja Poklonszkaja ígéretesnek ígérkezik a 2018-as orosz elnökválasztásra.

Bár a Levada Intézet által végzett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Putyinnak legalább még egy elnöki mandátumot végig kellene vinnie, 10 százaléka gondolja úgy, hogy Oroszországnak új vezetőre van szüksége, de olyanra, aki Putyin politikáját vinné tovább.

Egy parlamenti bizottság alelnökévé jelölték ki. Szavai szerint fontosnak tartja a korrupció, a szélsőségesség és a terrorizmus elleni fellépést. Júliusban Poklonszkaja kijelentette, hogy ha megválasztják, szeretne csatlakozni a eurázsiai integrációval foglalkozó bizottsághoz.

Az oroszországi Szociális, Gazdasági és Politikatudományi Intézet a 16.helyre sorolta a 100 legígéretesebb politikus közül. Ő a Japán-Orosz Baráti Társaság feje, és 2015.június 11-én Putyin igazságügyi tanácsos címet adományozott számára, amely a katonai vezérőrnagy rangnak megfelelő elismerés.

Poklonszkaja nagyon népszerűnek számít Kínában és Japánban is, sajtótájékoztatóit a Youtubeon több millión kísérik figyelemmel. Anime stílusú képei miatt a nemzetközi média figyelmét is felkeltette. A Google szerint a 7. legkeresettebb személy volt Oroszországban, a Yandex kereső szerint pedig a 2. legkeresettebb személy Ukrajnában. A New York Observer és a Die Welt szexszimbólumnak titulálta.

Egy nő, akinek nemcsak szépségét, de tudását, és befolyását, hatalmát, népszerűségét is sokan elismerik mind Keleten, mind Nyugaton, új perspektívákat nyithatna meg 2018-as elnökké választásával, nagy hátrányt jelenthet viszont nemzetközi elismertségében a Krím 2014-es Oroszországhoz csatolása során játszott szerepe, amikor is a félsziget főügyésze volt.

 

Forrás: RIA Novosti, Dailystar, Forbes, Lenta.ru, Youtube, Welt.de, Ibtimes.com

 

 

Cimkék: Poklonszkaja, Japán
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat