OROSZVILAG.HU


Moszkva és az afrikai egészségügyi program 

  |  2010-06-28 16:02:42  |  
Mezei Bálint

Moszkva és az afrikai egészségügyi program 

A hírt Arkagyij Dvorkovics jelentette be Torontóban 

Moszkva és az afrikai egészségügyi program Moszkva és az afrikai egészségügyi program  

Oroszország 75 millió amerikai dollárral támogatja az afrikai gyermekhalandóság és az anyákat sújtó gyermekágyi halál elleni küzdelmet

Moszkva az elkövetkezendő három évben összesen 75 millió dollár összegben járul hozzá az afrikai egészségügyi körülményeket javítani szándékozó alaphoz, melynek legfőbb célkitűzése a csecsemő- és gyermekhalandóság valamint a gyermekágyi elhalálozások számának drasztikus csökkentése.

A hírt a Torontóban tartott G8 és G20 csúcstalálkozók keretében jelentette be a Dmitrij Medvegyev elnöki adminisztrációjához tartozó Arkagyij Dvorkovics. A magas beosztású kormányhivatalnok szerint „Oroszország már elkülönítette az erre fedezetül szolgáló pénzforrásokat.”

Dvorkovics további közlése értelmében, a nemes ügy érdekében több mint 14 milliárd dollár felajánlásra számítanak, melynek 80 százalékát a G8-ak adják össze.

Arkagyij Vlagyimirovics Dvorkovics (1972-) közgazdász, az Orosz Föderáció Sakkszövetségének elnökségi tagja. A Moszkvai Állami Egyetemen és a Duke University-n diplomázott. 2008 óta Medvegyev tanácsadója. Szakterületei a gazdasági szabályzások, a pénzügyi menedzsment és az adótervezés. A BusinessWeek 2003-ban a világ 50 legígéretesebb jövőbeni vezetője közé választotta.

(RIA Novosztyi)  

 

Cimkék: Afrika, gyermekhalandóság, Arkagyij Dvorkovics, G8, G20, Toronto, Moszkva, Medvegyev
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat