OROSZVILAG.HU


Oroszország várja a japánokat

  |  2011-03-21 11:55:52  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszország várja a japánokat

Medvegyev további segítséget ajánlott Tokiónak

 Oroszország várja a japánokat

Oroszország készen áll, hogy további humanitárius segítséget nyújtson Japánnak. A bejelentés szerint gyógyüdülést és munkahelyeket kívánnak felajánlani Japán lakosságának Szibériában és az orosz Távol-Keleten.

Ezt a hét végén jelentette be az orosz elnök az orosz Biztonsági Tanács ülésén: „Jelenleg azon gondolkozunk, hogyan tudna Oroszország további humanitárius segítséget nyújtani, akár úgy, hogy a betegeket szanatóriumokban látjuk el, vagy munkahelyeket kínálunk japánok számára Szibériában vagy a Távol-Keleten.”

Ez az ötlet összefüggésben áll azzal a tervvel, hogy beindítsák a rendkívül gyéren lakott keleti területek gazdasági fejlődését.

Lehetséges, hogy további élelmiszer, víz és gyógyszersegélyt küldenek a katasztrófa sújtotta országba. Ezeken felül Oroszország készen áll japán gyermekek és felnőttek érkezésére, hogy őket orvosi és pszichológiai rehabilitáció keretében kezeljék.

Az orosz politikai „fenegyereke”, Vlagyimir Zsirinovszkij természetesen most sem hagyta szó nélkül a kormány bejelentését: „Van elég hely az országban, ahova emberek és dolgozó kezek kellenek, mindenek előtt japánok.”


(aktuell.ru)

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat