OROSZVILAG.HU


Orosz segítség Venezuelának

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2011-08-29 11:03:03  |  
Kecskeméti Gábor

Orosz segítség Venezuelának

Hitel vagy fegyverüzlet?

Moszkva állítólag hajlandó előnyös hitelszerződéssel 4 millárd amerikai dollár kölcsönt folyósítani Venezuelának. Erről, diplomáciai forrásokra támaszkodva a Kommerszant orosz napilap adott hírt. 

„Oroszország készen áll hitelt nyújtani Venezuelának. Tekintetbe véve az országban zajló jelenlegi választási kampányt, a kölcsön remek alkalom kulcspozícióban lévő szövetségeseink támogatására.” – áll a forrásban.

Orosz segítség Venezuelának

A venezuelai pénzügyminiszter, Jorge Giordani bízik benne, a közeljövőben látogatást tehet Oroszországban, hogy megbeszéljék a kölcsön részleteit. Korábbi forrásokban még 6.5 milliárd dollár szerepelt, amit az olajban gazdag dél-amerikai állam infrastrukturális fejlesztésekre használt volna fel.

Sokan azonban újabb fegyverüzletet sejtenek a háttérben, mivel 2005 és 2007 között Venezuela 4 milliárd dollár értékben importált orosz fegyvereket, többek között Szuhoj vadászrepülőket, harci helikoptereket és kézifegyvereket. Chavez elnök még 2010-ben is 2.2 milliárd dollárt különített el T-72-es tankok és S-300-as légvédelmi rakéták vásárlására.

(RIA Novosztyi)

Cimkék: chavez, venezuela, hitel, fegyver, szuhoj,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat