OROSZVILAG.HU


A világ vezető politikusai elítélik a terrort

  |  2010-03-29 13:19:39  |  
Gyóni Gábor

A világ vezető politikusai elítélik a terrort

Washington, Párizs, Berlin, Kijev osztozik Moszkva fájdalmában

A világ vezető politikusai elítélik a terrort

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke gyalázatosnak nevezte a ma Moszkvában elkövetett terrortámadást és részvétét fejezte ki: „Az amerikai nép osztozik Oroszország fájdalmában és elítéli az emberi életet megvető terrorista cselekményeket.” – olvasható a Fehér Ház közleményében. Az esti órákban Barack Obama személyesen telefonált Medvegyev orosz elnöknek.

Jerzy Buzek, az Európa Parlament elnöke szerint a Moszkvában végrehajtott terrortámadásokat semmi nem igazolhatja. Buzek az Európa Parlament nevében segítséget ajánlott a terrorcselekmény elkövetőinek felderítésére.

Guido Westerwelle német külügyminiszter elítélte a „gyáva támadást” és részvétét fejezte ki az áldozatoknak.

Bernard Couchner francia külügyminiszter barbár cselekedetnek nevezte a metróállomásokon elkövetett robbantásokat, s reményét fejezte ki, hogy a felelősök elnyerik büntetésüket.

Viktor Janukovics ukrán elnök „Ukrajna népe” nevében részvétét fejezte ki Dmitrij Medvegyev orosz elnöknek a terrortámadások miatt.

Ugyancsak részvétét fejezte ki Urmas Paet észt külügyminiszter, Valdis Zatlers lett elnök és Andrius Kubilius litván miniszterelnök, Mihail Szaakasvili grúz elnök, Ilham Alijev azerbajdzsán államfő, Szerzs Szarkiszjan örmény elnök, Mihail Gumpu, Moldova első embere.

A NATO főtitkára, Anders Fogh Rasmussen ugyancsak elítélte a terrortámadásokat. Rasmussen annak a reményének adott hangot, hogy a NATO és Oroszország a továbbiakban is együttműködnek a terrorizmus elleni harcban.

Szintén kifejezték részvétüket Mexikó, Irán, Olaszország, Türkmenisztán, Üzbegisztán vezető politikusai.

 

 

https://www.eurazsia.hu/2010/03/29/a-vilag-vezeto-politikusai-elitelik-a-terrort/

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat