OROSZVILAG.HU


Ukrajna nem engedi be a román nacionalistákat

  |  2012-08-01 09:48:10  |  
Gyóni Gábor

Ukrajna nem engedi be a román nacionalistákat

Kijev reakciója a román nacionalizmusra 

 Ukrajna nem engedi be a román nacionalistákat

 

Ukrajna nem engedi be az ország területére azokat a román nacionalistákat, akik azt propagálják, hogy Észak-Bukovinát és Odessza környékét csatolják el Ukrajnától Románia javára. A vasgárdista Sergiu Lascut már nemkívánatos személlyé minősítették Ukrajnában.

Kijev szerint azért van szükség erre az intézkedésre, mert a bukaresti vezetők nyíltan Európa határainak átrendezésére szólítanak fel.

Sergiu Lascu legutóbb a moldáv-ukrán határon akart volna Ukrajnába utazni, de ötórás várakoztatás után közölték vele az ukrán határőrök, hogy nemkívánatos személynek minősül Ukrajnában, és legalább 5 évig nem léphet be az ország területére.

Sergiu Lascu új vasgárdista szervezete „szent ügynek” tartja, hogy a „mesterségesen húzott határok” eltűnjenek, és az egykor Romániához tartozó „román” földek visszakerüljenek Romániához. Lascu részt vett a 2009-es kisinyovi pogromban („forradalomban”) is. A légiósok tevékenységét a 2009-es hatalomváltás után legalizálták Moldovában, ahol rendszeres propagandát fejtenek ki Moldova és Románia egyesítése érdekében.

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

Cimkék: Sergiu Lascu, Nagy-Románia, Ukrajna
Országok: Ukrajna Moldova
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat