OROSZVILAG.HU


Oroszországban a jeruzsálemi pátriárka

  |  2013-05-25 15:29:54  |  
Kozma Ágnes

Oroszországban a jeruzsálemi pátriárka

Régi ismerősként találkozik Kirillel

 Oroszországban a jeruzsálemi pátriárka

Csütörtökön vette kezdetét a jeruzsálemi pravoszláv egyházfő, III. Theophilos hivatalos oroszországi látogatása.

III. Theophilos pátriárka 2005 óta vezeti a jeruzsálemi pravoszláv egyházat, ő a 141. pátriárkája a Szent Városnak és egész Palesztinának.

2001 – 2003 között tevékenysége Oroszországhoz kötötte: ő képviselte a jeruzsálemi pátriárkát Moszkva és Egész Oroszország pátriárkája előtt, valamint ő vezette a Moszkvában található jeruzsálemi rendházat.

Oroszországban való tartózkodása alatt részt vesz Moszkvában a Szláv írásbeliség létrejöttének ünnepén (május 24.), amelynek során Kirill pátriárkával közösen vezetik az istentiszteletet a Kremlben található Uszpenszkij székesegyházban. A szertartás után ünnepi körmenet indul az egyházfők vezetésével Cirill és Metód szobrához. Szombaton III. Theophilos részt vesz Germogen pátriárka szobrának felavatásán a Sándor Parkban.

A jeruzsálemi pátriárka ellátogat majd Szentpétervárra és a Ladoga - tó központi szigetcsoportján található Valaam kolostorba is. Május 28-án ismét közös istentiszteletet tartanak a Kronstadt szigetén található Csodatevő Szent Miklós Székesegyházban, amely ekkor ünnepli fennállásának centenáriumát is.

 

 

Forrás: http://www.newsru.com/religy/23may2013/theophil.html

Cimkék: III. Theophilos pátriárka, Jeruzsálem, Moszkva
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat