OROSZVILAG.HU


Aszad orosz katonai segítséget kért 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2015-09-30 12:41:48  |  
Oroszvilag.hu

Aszad orosz katonai segítséget kért 

Az orosz törvényhozás jóváhagyta a szíriai beavatkozást 

 Aszad orosz katonai segítséget kért 

A Fox News értesülései szerint Oroszország azt követelte az Egyesült Államoktól, függessze fel katonai gépei repüléseit Szíria fölött.

Ma az orosz törvényhozás felsőháza egyhangúan elfogadta Vlagyimir Putyin elnök kérését arra vonatkozóan, hogy az orosz hadsereget külföldön (Szíriában) bevesse.

Szergej Ivanov, az orosz elnöki adminisztráció vezetője ezzel összefüggésben azt közölte, Basar Aszad szíriai elnök katonai segítséget kért Oroszországtól.

Dmitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára szerint Oroszország az egyetlen állam, mely legitim módon, jogszerűen avatkozik be Szíriában, az ország legitim elnökének kérésére.

Szíria volt az egyik legfontosabb téma Barack Obama amerikai elnök és Vlagyimir Putyin szeptember 28-án New Yorkban sorra került találkozóján. Putyin a találkozó után azt mondta, a szíriai orosz katonai beavatkozásra Damaszkusz kérésére kerülhet sor, és csakis a légierő bevetéséről lehet szó.

Másnap John Kerry amerikai külügyminiszter úgy nyilatkozott, Moszkvának és Washingtonnak sikerült „fundamentális alapokat” találnia a szíriai válság rendezéséhez. A Fehér Ház eszerint már nem ragaszkodik Basar Aszad szír elnök azonnali távozásához, lehetségesnek tartva egy lassabb átmenetet is.

 

 

 

(RBK) 

Cimkék: Szíria, Oroszország, Putyin, Basar Aszad
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat