OROSZVILAG.HU


Erdogan a kurdok támogatásával vádolja Moszkvát

  |  2016-03-20 19:11:52  |  
Doktor Stella

Erdogan a kurdok támogatásával vádolja Moszkvát

Valóban kijátszanák a kurd kártyát?

 Erdogan a kurdok támogatásával vádolja Moszkvát

A török elnök, Recep Tayyip Erdogan úgy tartja, hogy a nyugati világ menedéket nyújt a terroristák számára és valójában nem vívnak komoly harcot ellenük. Továbbá keményen bírálja Oroszországot és a nyugati országokat, hogy patronálják a betiltott kurdisztáni Munkáspártot és a szíriai kurd Demokratikus Egyesülés Pártját – számolt be a Ria Novosti hírügynökség.

A terrorista szervezetek, mint ahogyan a Kurd Munkáspárt, a Demokratikus Egyesülés Pártja, valamint a szíriai kurd önvédelmi erők, a mi kurd testvéreinknek csupán egy kis részét használják támogatókként” – állítja a török vezető. Azt is megjegyezte, hogy ezeket a csoportokat „más erők táplálják”. „Amikor látjuk a fegyvert a terrorista szervezeteknek a kezében, látjuk Nyugatot és Oroszországot is – tette hozzá Erdogan. A török elnök szerint különösen ezekben az országokban kapnak támogatást a terroristák, s hogy a terrorszervezetek irodákat nyitnak az Oroszországi Föderációban és a nyugati országokban. Elmondása alapján nem elég megállapítani egyik vagy másik szervezetről, hogy terrorista, hanem küzdeni kell ellenük.

Korábban az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov úgy nyilatkozott, hogy Moszkva szükségesnek tartja kivizsgálni a kurdok jogainak Törökország általi megsértéséről szóló beszámolókat.

 

(aif.ru)


Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat