OROSZVILAG.HU


Putyin: az USA folytatja Grúzia felfegyverzését 

  |  2010-09-01 12:06:35  |  
Kecskeméti Gábor

Putyin: az USA folytatja Grúzia felfegyverzését 

Most már Oroszország diktálja a feltételeket? 

 Putyin: az USA folytatja Grúzia felfegyverzését 

Jóllehet Washington a Moszkvával való kapcsolat javítására törekszik, emellett azonban Grúzia újbóli fegyverkezését is támogatja, mely nem szolgálja a két nagyhatalom közötti párbeszédet, nyilatkozta Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a Kommerszantnak. 

„Hinni szeretnék az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatok helyreállításában. És nagyon is kívánom ennek létrejöttét. Az Egyesült Államok jelenlegi politikai vezetésének célja az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok fejlesztése. Felmerültek azonban problémák is. Például folyamatban van Grúzia újrafegyverezése amerikai segítséggel. Miért van erre szükség? Számunkra nyilvánvaló, hogy jelenleg ez a folyamat zajlik. Két évvel ezelőtt nem került volna sor az agresszióra és véres összecsapásokra, ha nem történt volna meg Grúzia hadászati fejlesztése. Ezt elmondtuk partnereinknek, köztük európai barátainknak is, akik akkor csöndben maradtak, s hogyan is végződött ez a folyamat? Háborúba torkollott. Egy ilyen jellegű fegyverkezés folyik napjainkban is.” – mondta az orosz miniszterelnök.

Putyin hozzátette, hogy az európai rakétavédelmi pajzs a kapcsolatok helyreállításában továbbra is megkerülhetetlen problémaként jelentkezik, hiszen az orosz vezetés azt Oroszország elleni fenyegetésként értelmezi.

 

(The Georgian Times)

Cimkék:
Országok: Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat