OROSZVILAG.HU


Lukasenko Luzskov pártján? 

  |  2010-10-05 21:16:16  |  
Kecskeméti Gábor

Lukasenko Luzskov pártján? 

A belorusz elnök a volt moszkvai városvezető védelmében

Lukasenko Luzskov pártján? Lukasenko Luzskov pártján? 

Mi a közös a belorusz elnökben és a frissen leváltott moszkvai főpolgármesterben?

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök párhuzamot vont önmaga, a nemrég leváltott baskír és kalmük elnök, illetve a múlt héten távozásra kényszerített moszkvai főpolgármester között. Állítása szerint ők négyen a Kreml politikai hadjáratának áldozatai.

A belarusz elnök Minszkben orosz újságírók előtt kifejtette: Murtaza Rahimovot, Kirszan Iljumzsinovot és Jurij Luzskovot „egy és ugyanazon parancsra” kezdték el hivatalos körökből bírálni és lejáratni.

Lukasenko szerint az ellen folyó kampánynak az az elsődleges célja, hogy Belaruszt ellenségként mutassák be, miközben őt tolvajként bélyegezik meg. A belorusz államfő bizonytalan annak megítélésében, hogy Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök mennyiben támogatja ezt a politikai „hadjáratot”, de állítása szerint Dmitrij Medvegyev  az „agitátorok” oldalán pártján áll.

Lukasenkóról nyáron az NTV orosz csatorna készített egy három részes riportsorozatot, ahol negatív színben tüntették fel és súlyos kritikával illették elnöki működését. Hasonlóképpen tárta fel ugyanezen csatorna az időközben leváltott moszkvai főpolgármester, Jurij Luzskov szürke játszmáit is  

A fenti hírhez tartozik, hogy Lukasenko ismét jelölteti magát a decemberben esedékes belarusz elnökválasztáson. Kollégája és bizonyos értelemben politikai ellenfele, Dmitrij Medvegyev orosz elnök néhány nappal ezelőtt negatív éllel jegyezte meg, hogy személy szerint semmi jót nem vár az idei voksolástól Belaruszban.

(aktuell.ru) 

Cimkék: Lukasenko, Luzskov, Medvegyev, Putyin, korrupció, leváltott, moszkvai polgármester
Országok: Belarusz Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat