OROSZVILAG.HU


Javuló lett-azeri kapcsolatok

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2010-10-10 18:54:41  |  
Kecskeméti Gábor

Javuló lett-azeri kapcsolatok

Lettország elnöke méltatta a két ország kapcsolatait

A lett elnök Valdis Zatlers a héten találkozott Azerbajdzsán távozó lettországi nagykövetével, Tofig Zulfugarovval és elégedettségét fejezte ki a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok alakulását illetően. Nagyra értékelte Azerbajdzsán első nagykövetének munkáját és szerepét, aki szerinte teljesítette diplomáciai küldetését.


Javuló lett-azeri kapcsolatok

(A két elnök egy korábbi megbeszélésen)


Valdis Zatlers elmondta, hogy Azerbajdzsán Lettország számára baráti ország, ráadásul a két ország közötti kapcsolatok minden évben egyre magasabb szintre emelkednek.


Az azerbajdzsáni nagykövet szintén elégedettségét fejezte ki a követség tevékenységének feltételeivel kapcsolatban Lettországban, továbbá megköszönte nagyköveti megbízatása alatt a kormány és a nem állami szervezetek által nyújtott támogatást.


Hangsúlyozva a hagyományos baráti kapcsolatokat és hatékony együttműködést Azerbajdzsán és Lettország között, a nagykövet kijelentette: további hatalmas potenciált lát a kapcsolatok fejlesztésében. Azt is megjegyezte, hogy a két ország közötti kapcsolatok már a stratégiai partnerség szintjére emelkedtek.


(Azernews.az)

 

Cimkék: valdis zatlers, ilham alijev, diplomácia,
Országok: Lettország Azerbajdzsán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat