OROSZVILAG.HU


Lehet, hogy nem is mérgezték meg Juscsenkót

  |  2010-12-10 15:34:02  |  
Gyóni Gábor

Lehet, hogy nem is mérgezték meg Juscsenkót

Az ukrán főügyész szerint nem kizárt, hogy csak színjáték volt Juscsenko állítólagos megmérgezése

Lehet, hogy nem is mérgezték meg Juscsenkót

 

Viktor Psonka ukrán főügyész a segodnya.ua ukrajnai lapnak adott interjújában a Viktor Juscsenko megmérgezésének ügyében folytatott nyomozásról árult el újabb részleteket.

Psonka elmondta, hogy sikerült kihallgatniuk a jelenleg Moszkvában élő Vlagyimir Szacjukot, az ukrán titkosszolgálatok volt elnökhelyettesét, akinek a dácsáján, úgymond, 2004. szeptember 5-én megmérgezték Viktor Juscsenkót, az ukrán ellenzék elnökjelöltjét. Szacjuk vallomást tett, de ennek részletei egyelőre nem nyilvánosak, kivéve azt, hogy a volt ukrán titkosszolgálati főnök szerint semmilyen mérgezés nem történt... Psonka arról is beszélt, arra kérték Juscsenkót, adjon ismételt véranalízist, amibe a volt ukrán elnök bele is egyezett, de ennek ellenére mind a mai napig nem érkezett tőle új vérminta.

Psonka szerint Juscsenko vérmintáinak korábbi elemzései során szabálytalanságok történtek, s azt sem lehet kizárni, hogy „nem is történt semmilyen mérgezés”.

Viktor Juscsenko állítólagos megmérgezése a 2004-es elnökválasztási kampányban döntő szerepet játszott az ukrajnai „narancsos forradalom” kirobbanásában és a nyugatbarát rezsim hatalomra jutásában.

 

(segodnya.ua)

 

Cimkék: Viktor Juscsenko, narancsos forradalom, Juscsenko megmérgezése
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat