OROSZVILAG.HU


Az EBESZ nem ismeri el a belorusz választásokat

  |  2010-12-20 15:12:53  |  
Gyóni Gábor

Az EBESZ nem ismeri el a belorusz választásokat

Lukasenko szerint előre megszervezték a tüntetéseket, blokkolják a közösségi oldalakat

 Az EBESZ nem ismeri el a belorusz választásokat

 

A vasárnap Belaruszban tartott választások nem felelnek meg az EBESZ normáinak, ezért azokat nem lehet szabadnak és demokratikusnak tekinteni – közölték a szervezet választási megfigyelői. A FÁK országok megfigyelői viszont szabadnak és demokratikusnak ismerték el a vasárnapi, Alekszandr Lukasenko fölényes győzelmét eredményező elnökválasztást.

Alekszandr Lukasenko szerint a tegnapi minszki tüntetést előre megszervezték, s csak az alkalomra vártak annak megtervezői, az ellenzéki jelöltek, hogy zavargásokat provokáljanak. 

Az országban – nyilvánvalóan a tegnapi ellenzéki tüntetéssorozat folyományaként – blokkolták a hozzáférést az internetes közösségi oldalakhoz, elérhetetlenné váltak a vkontakte.ru, odnoklassniki.ru, facebbok.com, twitter.com közösségi oldalak.

Oroszországban sem övezi osztatlan siker az újabban Moszkvával perlekedő Alekszandr Lukasenko elnökké választását. A VICIOM orosz közvéleménykutató felmérése alapján a megkérdezett oroszok majd fele szerint Lukasenko megválasztása nem felel meg Oroszország nemzeti érdekeinek.  

 

(Echo Moszkvi)

 

Cimkék: Lukasenko, választások
Országok: Belarusz
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat