OROSZVILAG.HU


A Kaukázus Moszkva mellé állt

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2011-01-26 00:54:30  |  
Mezei Bálint

A Kaukázus Moszkva mellé állt

A tragédia hírére félretették az ellentéteket 

A Kaukázus Moszkva mellé álltA Kaukázus Moszkva mellé álltA Kaukázus Moszkva mellé álltA Kaukázus Moszkva mellé állt

Teherán, Jereván, Baku és Tbiliszi is részvétét fejezte ki Moszkvának

Az iráni külügyminisztérium szóvivője, Ramin Mehmanparast nemzetközi sajtótájékoztatón beszélt a Domogyedovó repülőtér elleni terrortámadásról, és élesen elítélte a merényletet. Szintén a legmélyebb együttérzés hangján szólt az elhunytak hozzátartozóihoz a Moszkvát oly gyakran bíráló grúz külügyminiszter, Grigol Vasadze is. „Grúzia Külügyminisztériuma mélységesen elítéli a gyáva gaztettet, és legőszintébb részvétét küldi azoknak, akik rokonaikat vesztették el a robbantásban.”

Azerbajdzsán elnöke, Ilham Alijev a következő levélben üzent orosz kollégájának:

 

„Kedves Dmitrij Anatoljevics,

mélyen megrázott a Domogyedovó repülőteret ért, számos emberéletet követelő terrorista merénylet híre. Mindannyian határozottan elutasítjuk a terrorizmus összes megnyilvánulási formáját. A saját és Azerbajdzsán népének nevében őszinte részvétemet tolmácsolom Önnek, a meggyilkoltak rokonainak és barátainak, az orosz népnek. A sebesülteknek minél gyorsabb felépülést kívánok!”

 

Hasonló tartalmú levelet intézett Dmitrij Medvegyevhez, az Orosz Föderáció elnökéhez Szerzs Szarkiszjan örmény államfő is:

 

„Kedves Dmitrij Anatoljevics,

felháborított, és egyben megrémített a moszkvai Domogyedovó repülőtér ellen elkövetett terrortámadás, mely tucatnyi ártatlan ember életét oltotta ki. Kérem, fogadja őszinte részvétemet Ön, az áldozatok összes családtagja és hozzátartozója valamint a teljes orosz nemzet. Kívánok lelkierőt és bátorságot az elhunytak barátainak illetve rokonainak, továbbá mihamarabbi gyógyulást a kórházban ápoltaknak. Remélem, hogy a bűnösöket elfogják, és méltóképpen megbüntetik!”

 

(AzerTAj, Civil Georgia)  

Cimkék: Moszkva, Alijev, Szarkiszjan, Grigol Vasadze, Domogyedovó, merénylet, robbantás
Országok: Grúzia Azerbajdzsán Örményország Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat