OROSZVILAG.HU


Moldova elzárkózik az oroszoktól?

  |  2011-07-25 11:18:31  |  
Oroszvilag.hu

Moldova elzárkózik az oroszoktól?

Nem lesz egyszerű Moldovába utazni

Moldova elzárkózik az oroszoktól?

 

A moldáv parlament első olvasatban elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami megnehezíti a külföldi állampolgárok számára a beutazást az országba. A jövőben az országba érkező külföldi állampolgároktól különböző dokumentumokat követelhetnek majd a határőrök: szükség lesz egy meghívólevélre, a szállodafoglalást igazoló dokumentumra, és be kell majd mutatni a hazaszóló jegyet is.

Moldovába vízum nélkül utazhatnak az európai és orosz állampolgárok is, a jelenlegi szabályozás nyilvánvalóan az oroszokat és az ukránokat kívánja hátrányos helyzetbe hozni az európai integrációra törekvő Moldovában. Nemrég Ukrajna is jelentősen megszigorította a moldáv állampolgárok belépését az ország területére: ha egy moldáv állampolgár Ukrajnába akar utazni, 1200 dollárt kell felmutatnia a határon. Oroszországba – ahol sok moldáv dolgozik - viszont szabadon utazhatnak a moldáv állampolgárok, 90 napig regisztráció nélkül tartózkodhatnak az országban.

Az új rendelkezés lényegében lehetővé teszi, hogy a hangsúlyozottan oroszellenes politikát folytató Kisinyov lezárja a határait az oroszok és ukránok előtt.

 

(ng.ru)

 

Cimkék: Moldova, Oroszország, utazás
Országok: Ukrajna Moldova Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat