OROSZVILAG.HU


Pénzeső Oroszországból

  |  2012-11-22 12:15:23  |  
Oroszvilag.hu

Pénzeső Oroszországból

Egyre több pénzt utalnak haza a vendégmunkások

 Pénzeső Oroszországból

 

Az Oroszországban dolgozó bevándorlóknak meg sem kottyan a krízis – derül ki a Világbank adataiból. Az oroszországi  vendégmunkások által hazautalt pénzösszegek nagysága rendületlenül nő. 2012 első félévében az Oroszországban dolgozó vendégmunkások 7,7 milliárd dollárt utaltak haza, elsősorban Üzbegisztánba és Tadzsikisztánba és a FÁK más országaiba. A 7,7 milliárd 6,5 %-os növekedést jelent 2011 hasonló időszakához viszonyítva (A FÁK országok viszonylatában 17 %-os a növekedés), és a Világbank szerint ez a tendencia csak nőni fog a jövőben.

Üzbegisztánba 2; Tadzsikisztánba és Ukrajnába 1,4 milliárd dollárt utaltak át az Oroszországban dolgozó vendégmunkások, őket követi Kirgizisztán (805 millió dollár), Örményország (613 millió dollár), Azerbajdzsán (543 millió dollár). A tadzsik GDP 47 %-át teszik ki a külföldön dolgozó vendégmunkások hazautalt jövedelmei.

Igen jelentős az az összeg is, amelyet orosz állampolgárok utalnak nyugatra (ez 2012 első félévében 13,4 milliárd dollárt tett ki), elsősorban Svájcba (1,3 milliárd dollár) és az Egyesült Államokba (1,2 milliárd dollár).

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

 

Cimkék: Oroszország, vendégmunkások
Országok: Ukrajna Azerbajdzsán Örményország Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat