OROSZVILAG.HU


Szlavjanszk: ez már igazi háború

  |  2014-06-03 17:25:45  |  
Oroszvilag.hu

Szlavjanszk: ez már igazi háború

Már tankok, tüzérség, légierő is bevetésre kerültek

 Szlavjanszk: ez már igazi háború

A június 3-án kiújuló kelet-ukrajnai Szlavjanszk környéki harcokban a szeparatista fegyveresek saját közlésük szerint lelőttek egy Szu-25 típusú ukrán harci repülőgépet és egy helikoptert.

Ma a város közelében a szeparatisták rátámadtak egy ukrán katonai konvojra: egy ukrán katona meghalt, tizenhárom megsebesült.

Közben az ostrom alatt álló Szlavjanszkot már elhagyta lakossága fele. A szlavjanszkiak egy része Harkov megyébe, mások Oroszországba menekültek. A szeparatisták közlése szerint a szlavjanszki kórházban 30 civilt ápolnak. Ma az ukrán hadsereg folytatta a város tüzérséggel való lövetését. Egy lövedék a helyi óvodába csapódott be, de szerencsére senki sem sérült meg.

Az ukrán hadsereg légierővel és tankokkal is támadja Szlavjanszkot. Délutáni közlések szerint a szeparatisták kilőttek egy tankot, és négy BTR-t. Ukrán hivatalos közlések szerint ma a szlavjanszki harcokban két katona halt meg, negyvenkét katona megsebesült.

Az ukrán hadsereg által hetek óta ostromolt Kramatorszkban szintén harcok folynak.

Donyeck megyében jelentősen korlátozzák a vasúti közlekedést. 22 távolsági járatot ideiglenesen töröltek június 16-tól.

Luganszk megyében, Liszicsanszkban a szeparatisták felrobbantottak egy vasúti hidat.

Az orosz Külügyminisztérium közleményt adott ki Luganszk tegnapi bombázása miatt. A közlemény szerint „a kijevi hatalom elkövette a soronkövetkező bűntettét a saját népe ellen”, és megszegte ismét a genfi megállapodást.

 

 

 

(newsru.com, podrobnosti.ua, mid.ru)

 

Cimkék: Szlavjanszk, szeparatisták, ukrán hadsereg, tüzérség, légierő
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat