OROSZVILAG.HU


Porosenko: orosz katonai behatolás történt

  |  2014-08-28 13:17:21  |  
Oroszvilag.hu

Porosenko: orosz katonai behatolás történt

Novoazovszkot az orosz hadsereg foglalta el

 Porosenko: orosz katonai behatolás történt

Petro Porosenko ukrán elnök lemondta törökországi útját és összehívta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsot, mivel „gyakorlatilag megtörtént az orosz csapatok bevonása Ukrajnába”, és „kiéleződött a helyzet Donyeck megyében,” többek között Amvroszijevkában. Kijev az ENSZ BT és az Európa Tanács összehívását követeli. Andrej Kelin, az EBESZ orosz képviselője szerint viszont semmiféle orosz haditechnika nincs Ukrajnában.

Ma reggel ukrán hivatalos források is megerősítették, hogy Novoazovszkot elfoglalták, mégpedig az orosz hadsereg alakulatai. Az orosz csapatok és a kelet-ukrajnai szakadárok offenzívája folytatódik Mariupol felé.

Ma már az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács is megerősítette, amit akkor még cáfoltak, hogy tegnapelőtt este egy orosz harckocsioszlop tört be Taganrog felől Novoazovszk irányába az Azovi-tenger mentén. Egy másik hadoszlop északabbra Telmanovo irányában próbálkozik.

Ukrán közlések szerint orosz erők a Krímből is támadást intéztek ukrán határőrök ellen. Az Azovi-tenger fölött lelőttek egy orosz pilóta nélküli repülőgépet.

Kijevben a Védelmi Minisztérium előtt zajlik demonstráció. A tüntetők azt követelik, nyújtsanak segítséget a Donyeckben és Luganszkban körbezárt ukrán alakulatoknak.

Az Elnöki Adminisztrációnál viszont a katonaanyák és feleségek tüntetnek, azt követelve, hogy hívják vissza szeretteiket a frontról.

 

 

 

(echo.msk.ru, rusvesna.su, Kommerszant, podrobnosti.ua)

Cimkék: Novoazovszk, Porosenko
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat