OROSZVILAG.HU


"Winter is coming"

  |  2014-10-25 16:56:37  |  
Oroszvilag.hu

"Winter is coming"

Hideg tél lesz Ukrajnában. Akcióban a Kiberberkut

 "Winter is coming"

Jurij Lucenko, Petro Porosenko ukrán elnök tanácsadója szerint az ukrán hadsereg teljesen kimerült a kelet-ukrajnai harcokban – ezért volt szükség a szeptemberben megkötött fegyverszünetre. A fegyverszünet ideje alatt azonban Ukrajna nyugati segítséget vár, és az ukrajnai gyárak is „Ukrajna üdvére” dolgoznak.

Lucenko szerint Ukrajna a fegyverszünet ideje alatt már kapott nyugati technikát és pénzügyi segítséget.

Az ún. Kiberberkut nevű ukrajnai hackercsoport tagjai feltörték kijevi reklámtáblák irányítását és a reklámok helyett a kelet-ukrajnai háború szörnyű képeit jelenítették meg ukrán vezetők (Arszenyij Jacenyuk, Alekszandr Turcsinov, Arszen Avakov és mások) képeivel. A Kiberberkut egy nappal a választások előtt feltörte az Ukrán Választási Bizottság honlapját is.

Ukrajnának még 5 milliárd köbméter gázra lenne szüksége a normális téli mennyiséghez. Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök szerint „Nem lesz meleg, de átvészeljük a telet.” Jacenyuk a gázhiány miatt bírálta az oligarchákat is, akik nyomást gyakoroltak a kormányra, hogy a lakossági igények helyett az ő ipari létesítményeiket lássák el gázzal.

 

 

 

 

(Moszkovszkij Komszomolec, gazeta.ru)

Cimkék: Lucenko, Ukrajna, Arszenyij Jacenyuk, Kiberberkut
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat