OROSZVILAG.HU


Választások Ukrajnában 

  |  2014-10-26 11:45:58  |  
Oroszvilag.hu

Választások Ukrajnában 

Harkovban orosz zászlót égettek, "banderista Odessza"

 Választások Ukrajnában 

Ukrajnában megkezdődtek a rendkívüli parlamenti választások. A megválasztott képviselők fele pártlisták alapján, fele egyéni választókörzetekben kerülhet be a Radába. A választásokra nem kerül sor a Krímben (10 választókörzet), Szevasztopolban (2 választókörzet), Luganszk és Donyeck megye elszakadt részein (15 választókörzet). Így a jelenlegi választások eredményeképpen nem 450, hanem 423 mandátumot osztanak ki. A választások legnagyobb esélyese az államfőt támogató Petro Porosenko Blokkja. Külföldön is, többek között Oroszország hat városában szavazhatnak az ukrán állampolgárok.

Szombaton este Harkovban fáklyás felvonulást tartott a Jobboldali Szektor ukrán nacionalista szervezet néhány száz híve. A felvonulás végén elégettek egy orosz zászlót.

Petro Porosenko ukrán elnök október 23-án Odesszában tett látogatást. Véleménye szerint Odessza igazi ukrán várossá vált az elmúlt időszakban. Olyannyira, hogy az orosz médiában már „banderista Odesszát” emlegetnek. „Ennél nagyobb bók nem is létezhet Odessza számára” – mondta Porosenko. Az elnök ma a Donyeck megyei Kramatorszkba utazott.

Ellentétben Ukrajna többi részével, a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok nem tértek át a téli időre. Azaz lényegében a moszkvai idő szerint élnek.

 

 

 

(Echo Moszkvi, Nyezaviszimaja Gazeta, Moszkovszkij Komszomolec, regnum.ru, gazeta.ru) 

 

Cimkék: Ukrajna, választások, Harkov, Odessza, orosz zászló, Petro Porosenko,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat