OROSZVILAG.HU


A FÁK számára is kihívás a terrorizmus

  |  2016-06-02 15:58:03  |  
Orosz Nikolett

A FÁK számára is kihívás a terrorizmus

Közép-ázsiai lágy altest

 A FÁK számára is kihívás a terrorizmus

Május 19-én Minszkben került sor a FÁK tagállamok biztonsági és titkosszolgálati szervek vezetői Tanácsának 40. ülésére. Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője a megnyitón elmondta, hogy a FÁK államok külső határain lévő körülmények arra engednek következtetni, hogy a terrorcselekmények, és elsősorban az Iszlám Állam (ISIS) nevű szélsőséges csoport ellen zajló harc különböző eszközei és módszerei kapcsán további javításokat és fejlesztéseket kell alkalmazni annak érdekében, hogy hatékonyan fel tudjanak lépni a terrorista mozgalom bármiféle megnyilvánulása ellen.

Bortynikov kiemelte, hogy a napi rutin részévé kell, hogy váljon a megelőző intézkedések folyamatos keresése, a megfelelő hatékonyságú reakció bárminemű fenyegetés esetén, valamint egy megbízható védelmi rendszer kialakítása a külső veszélyes behatás ellen a FÁK térségben.

Hozzátette azt is, hogy a terrorizmus és radikalizmus elleni sikeres harc záloga a bűnözés megelőzésének taktikája. A biztonsági és titkosszolgálati szervek fontos feladata a terrorizmus ideológiájának lejáratása és az ellene irányuló propaganda alkalmazása, többek között a világhálón. Hogy sor kerüljön a probléma megoldására, be kell vonniuk a különböző társadalmi, vallási és ifjúsági szervezetek képviselőit is annak érdekében, hogy tovább erősödjön a közvéleményben az a fontos tény, hogy a radikális és hagyományos iszlám dogmák összeférhetetlenek, valamint az, hogy a terrorista bűncselekmény végrehajtása esetén az elkövetőt elkerülhetetlen büntetés sújtja.

Bortnyikov szerint a legfontosabb az, hogy kellő figyelmet fordítsanak arra, hogy megelőzzék állampolgáraik terrorista szervezetekbe történő toborzását. A toborzási kísérletek ugyanis nemcsak vallási intézményeken belül működnek, hanem a virtuális térben is, mivel a toborzás e formája biztosítja a nemzetközi terrorista szervezetek illegális működésének alapját.

 

 

http://ria.ru/defense_safety/20160519/1436549827.html

Cimkék: FÁK, Bortnyikov, terrorizmus
Országok: Belarusz Moldova Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat