OROSZVILAG.HU


A többség örül a Szovjetunió felbomlásának

  |  2018-02-22 23:11:00  |  
Oroszvilag.hu

A többség örül a Szovjetunió felbomlásának

Odessza megyében még visszasírják a szovjet korszakot

A többség örül a Szovjetunió felbomlásának

 

A ratinggroup ukrajnai szociológiai intézet felmérése szerint az ukrajnai lakosok többsége (55 %) nem bánja, hogy 1991-ben felbomlott a Szovjetunió. 30 % ma is sajnálja a birodalom szétesését.

A legerősebb a szovjet nosztalgia Odessza megyében. Ez az egyetlen ukrajnai megye, ahol abszolút többségben (52 %) vannak a Szovjetuniót visszasírók (a másik oldalon 29 %). Szintén többségben vannak Nyikolajev (46 % vs. 40 %) és Luganszk (42 % vs. 36 %) megyékben azok, akik ma is inkább a Szovjetunióban élnének. A főváros Kijevben a lakosok negyede vágyik vissza a szovjet korszakba, 61 % örül az egykori szuperhatalom felbomlásának.

Nyugat-Ukrajnában legnagyobb a Szovjetunió elutasítottsága, Ivano-Frankivszk, Lviv, Ternopil megyékben 80 % fölött. Nyugat- és Közép-Ukrajnában mindenütt 50 % fölött van a Szovjetunió szétesésének örülők aránya. A keletibb, oroszajkú területeken jóval szorosabb az olló, de a fentebb említtetteken kívül ezekben a megyékben is többségben vannak, akik nem szeretnének a szovjet modell szerint élni.

 

 

 

 

 

 

Cimkék: Szovjetunió, Odessza megye
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat