OROSZVILAG.HU


Titkosszolgálati aktivitás Kirgizisztánban

  |  2010-05-24 19:28:39  |  
Gyóni Gábor

Titkosszolgálati aktivitás Kirgizisztánban

Mesterségesen élezik a feszültséget?

 Titkosszolgálati aktivitás Kirgizisztánban

 

Almazbek Atambajev, az ideiglenes kirgiz kormány miniszterelnökhelyettese egy sajtótájékoztatón kijelentette, titkosszolgálati forrásból tudja, miszerint megrendelték likvidálását. Állítása szerint hat nullára végződő összeget ajánlottak bérgyilkosainak az akcióért.

Atambajev egyébként már nem először áll elő azzal, hogy az életére törnek: 2007-ben, még miniszterelnökként azt mondta, meg akarták mérgezni. Akkor egy ankarai orvosi vizsgálat valóban megerősítette, hogy ismeretlen eredetű méreg van szervezetében, ám miután Atambajev átállt az ellenzékhez, az ügyben folytatott vizsgálatot felfüggesztették.

Atambajev azt is közölte, a kirgiz kormánytagok telefonjait lehallgatják külföldi államok hírszerzőszervei (néhány beszélgetés valóban, már föl is került az internetre).

Atambajev szerint a dél-kirgizisztáni konfliktusokat is külföldi titkosszolgálatok szervezték: 2-3 útlevéllel rendelkező, olykor több országnak is dolgozó ügynökök mesterségesen élezték a feszültséget az áprilisi események után. 

 

(rian.ru)

 

Cimkék:
Országok: Kirgizisztán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat