OROSZVILAG.HU


Kérdések Navalnijhoz

  |  2013-07-22 12:13:46  |  
Oroszvilag.hu

Kérdések Navalnijhoz

Tisztáznia kellene a kisebbségekhez való viszonyát

 Kérdések Navalnijhoz

Ajder Mudzsabajev, a Moszkovszkij Komszomolec c. lap krími tatár származású főszerkesztőhelyettese facebook oldalán az alábbi öt kérdést intézte Alekszej Navalnij orosz ellenzékihez, Moszkva polgármesterjelöltjéhez.

Mudzsabajev szavai szerint nem tette volna fel ezeket a kérdéseket Navalnijnak, ha az ellenzéki blogger most börtönben ülne, de mivel jelenleg úgy fest, hogy indulhat az orosz főváros polgármesterválasztásán, a moszkvaiaknak joguk van tudni, hogy kire adják le szavazataikat. „Nekem, mint kisebbséginek valamit tisztázni kell, mégpedig most azonnal, a „parton”, nehogy aztán a későbbiekben legyen fájdalmas” – írja Mudzsabajev, hiszen Moszkvában „sok olyan van, mint én”.

A kérdések:

1) „Valóban megtörtént-e, mint azt egyik azerbajdzsán nemzetiségű volt kolléganője a Jabloko pártból írta az interneten, hogy feketes...gűnek nevezte őt, és azt mondta neki, hogy a piacon van a helye?

Kérem, röviden válaszoljon, ahogy szokta - igen vagy nem.”

Ha igen, a következő kérdés:

2) „Sajnálja-e ezen incidenst, bocsánatot kért-e ettől a nőtől, később használt-e ilyen kifejezéseket más emberekkel szemben?

3) „Valóban rágcsálóknak (gryzun) nevezte a grúzokat, vagy ezt alap nélkül tulajdonítják Önnek?”

Nem az a kérdés, hogyan viszonyul Navalnij a 2008-as háborúhoz, hanem az, hogy vállalhatónak tartja-e a grúzok állatokkal való megalázó összehasonlítását? – írja Mudzsabajev.

4) „Azokat a demonstrálókat, akik előtt fellépett az „Orosz meneteken”, politikai szövetségeseinek tartja-e, és polgármesterré választása esetén együtt fog-e működni velük a hivatal keretein belül?

Ismert, hogy az Orosz menetek aktivistái segítségüket kínálják a polgármesteri hivatal számára, hogy járőrszolgálatokat tartsanak Moszkva utcáin, kiszűrve a „nem szláv külsejű” embereket.

És az utolsó kérdés: „Oroszország jelenlegi elnökének egyik ismertetőjegye, hogy közéleti-politikai szereplése során soha nem ismeri el, hogy hibázott volna”, ezért a kérdés Navalnijhoz, nem gondolja-e azt, hogy hibázott valaha?

 

 

 

 

 

Cimkék: Ajder Mudzsabajev, Navalnij, Orosz menet, Moszkva,
Országok: Grúzia Azerbajdzsán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat