OROSZVILAG.HU


Az orosz nácizmus terjedéséről

  |  2013-11-02 14:13:05  |  
Oroszvilag.hu

Az orosz nácizmus terjedéséről

A média szerint csak a kaukázusiak bűnözők

 Az orosz nácizmus terjedéséről

Október 31-én Jaroszlavlban a Sinnyik – Szpartak futballmérkőzésen a Szpartak Moszkva szurkolói a Harmadik Birodalom zászlaját lengették.

Az ultrák hivatalos képviselete elhatárolódott az akciótól. A lelátón tartózkodó szurkolókat azonban láthatóan nem zavarta a zászló.

Mindez nem véletlen, hanem egy rendszer része – írja Makszim Rjabcsikov az uralistica.com honlapon. Az oroszországi futballstadionokban banánnal dobálják meg a néger játékosokat, a lelátókon rasszista, főleg kaukázusi-ellenes jelszavakat harsognak.

Mindezt etnikai bűnözésnek is lehet nevezni, mert a bűncselekmények elkövetőit nyilvánvalóan nemzetiségi motívumok vezetik. A nácizmusról, mégpedig az orosz nácizmusról van szó.

Érdekes, hogy ezekben az esetekben a média igyekszik elkerülni az „orosz” szó használatát. Miközben ha bevándorlók követnek el valamit, akár csak egy közlekedési balesetet, feltétlenül megjegyzik, hogy az illető kaukázusi, örmény stb. volt. Egy példa: „Letartóztatták a Podolszknál balesetet okozó örmény sofőrt” – bár jelen esetben a nemzetiségnek semmilyen relevanciája nincs.

A probléma meg nem nevezése ugyanakkor a probléma látens támogatását jelenti.

 

(Makszim Rjabcsikov: Russzkij nacizm sagajet po Roszziji, uralistica.com, 2013. 11. 02.)

 

 

 

Cimkék: Uralistica.com, Makszim Rjabcsikov, orosz nácizmus, kaukázusiak
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat