OROSZVILAG.HU


Odessza: fordulópont 

  |  2014-05-04 16:37:54  |  
Oroszvilag.hu

Odessza: fordulópont 

Egy harcias publicisztika az Izvesztyijából

 Odessza: fordulópont 

Jegor Holmogorov újságíró Izvesztyijában megjelent cikke szerint a magukat ukrán patriótáknak kiadó bűnözők vadállati kegyetlensége Odesszában, és ukrán hadsereg megtorló akciója Kelet-Ukrajnában „Oroszország mint állam és nemzet komoly stratégiai vereségét jelenti.” A kijevi junta a katonai akcióval saját legitimációja morzsáit fel tudta mutatni, demonstrálva, hogy a hadsereg engedelmeskedik neki.

Kijev megkapta a Nyugat, és személyesen Obama elnök támogatását a büntető operáció végrehajtására. Az ukrajnai káoszból és anarchiából kifejlődik egy neonáci diktatúra.

Az ukrán nacionalisták „az orosz diverzánsok felett aratott” győzelemként értékelik Odesszát az elmúlt napok vereségei (lelőtt helikopterek, megakadt „antiterrorista operáció”, zendülő egységek a hadseregben) után.

Ugyanaz látható most, mint a második világháború idején, amikor a banderisták ártatlan civileket mészároltak halomra.

Odessza fordulópont. Az ellenfél most megérezte a győzelem ízét, és jóval koncentráltabb, mint egy hónapja, a krími sokk után – írja Holmogorov. Oroszország bénán nézi a történteket, próbálja igazát bizonyítani a Nyugatnak, amely úgyse fogja elismerni azt soha.

Előttünk van az elégett hullák hegye, amitől összeszorul az ember szíve. Odessza hamuja a mellünkben dobog.” Oroszország a háborút vagy a szégyent választja?

A kijevi juntával nincs párbeszéd, Turcsinov lába alatt fel kell égetni a talajt. Aki részt vett az odesszai emberégetésben, felelnie kell. Oroszországnak azonnal reagálnia kell – véli az orosz újságíró.

 

 

(Jegor Holmogorov: Nye bity zsertvoj, 2014. 05. 04.)

Cimkék: Odessza, Oroszország, Nyugat, Izvesztyija,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat