OROSZVILAG.HU


Demonstratív, elrettentő gyilkosság volt

  |  2015-03-03 18:15:29  |  
Oroszvilag.hu

Demonstratív, elrettentő gyilkosság volt

Muszlim fanatikusok lehetnek a tettesek? 

 Demonstratív, elrettentő gyilkosság volt

Alekszej Venyediktov, az Echo Moszkvi főszerkesztője szerint profi, jól kitervelt gyilkosság áldozata lett Borisz Nyemcov.

A gyilkosságot egy hídon hajtották végre, ahol autók nem állhatnak meg. Ha a gyilkos „csendben” akart volna végezni Nyemcovval, megtehette volna máshol is, mert a politikus lakása környékén sok sötét mellékutca található. Mégis a Kreml tövében ölték meg az ellenzéki vezetőt, ami a gyilkosság demonstratív jellegére utal. A gyilkosság célja a megfélemlítés volt.

Az orosz elnököt azért terheli felelősség, mert az elmúlt egy évben kampány indult az elnökkel egyet nem értők bemocsokolására. Ezt a kampányt az állami tévécsatornákon folytatták elsősorban.

Venyediktov szerint elképzelhető, hogy a nyomozók a tettesek megtévesztése céljából mondják azt, hogy a térfigyelő kamerák nem működtek. Ez annak figyelembevételével különösen valószínű, hogy a Kremlt és a környékét egyszerre több, egymástól független tulajdonoshoz tartozó kamera pásztázza.

A lehetséges elkövetők között számításba jöhetnek az orosz nacionalisták, akik „gyűlölték Nyemcovot”, a kelet-ukrajnai harcok résztvevői, vagy muszlim terroristák. Talán a legutóbbi verzió tűnik a legvalószínűbbnek, hiszen Nyemcov kiállt a Charlie Hebdo mellett, s ezért többször is nyilvánosan megfenyegették - mondta saját rádiójában Venyediktov. 

Cimkék: gyilkosság, Nyemcov, Venyediktov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat