OROSZVILAG.HU


Csalódás a cinikus Európában 

  |  2015-09-11 11:30:30  |  
Oroszvilag.hu

Csalódás a cinikus Európában 

A menekültválság kezelése megmutatta, Európa se nem jobb, se nem okosabb 

 Csalódás a cinikus Európában 

Jevgenyij Griskovec orosz dramaturg, író, rendező egy blogbejegyzésben mély csalódottságát fejezte Európában a menekültválság kezelése miatt. Griskovec szerint Európa cinikus és képmutató módon bánik a menekültekkel, szemforgató módon kezeli a menekültkérdést.

Federica Mogherini, az EU külügyi főképviselője a minap azt javasolta, semmisítsék meg az Európába tartó csempészhajókat, eközben Olaszországban fehér lufikat eregetnek az Földközi-tengeren meghalt migránsgyerekek számára. „Hogyan lehetséges, hogy Európa egy halálos akadályzónát hozott létre a Földközi-tengeren, azokról pedig, akik nem tudtak átkelni az akadályon, a templomokban emlékeznek meg? Barbárság, őrület, elképesztő pofátlanság és cinizmus.

Látjuk, mi folyik a budapesti pályaudvaron, hogy a magyarok „szánalmas” kerítést építenek a szerb határon, halljuk, hogy az európai bürokraták, „akiknek az öltönyeik és nyakkendőik egyformák, arcuk annyira jellegtelen és érzéketlen, hogy még a nevüket és azt sem érdemes megjegyzeni, melyik országot képviselik” elítélik Magyarországot. Azt mondják, fojtott mosollyal a szájuk szélében, meg kell vitatni a problémát, át kell tekinteni a menekültpolitikát, intézkedéseket kell hozni stb.

Úgy tűnik, mintha az európai vezetőknek fogalma sem lenne, mi történik körülöttük.

A korábbi bevándorlók legálisan érkeztek és többé-kevésbé beilleszkedtek Európában, maguk is formálva a kontinens képét. A mostani menkültek a háború, a pusztulás elől futnak. Ezek az emberek nem akartak elmenekülni, amíg Kadhadi, Aszad, Huszein rendszereiben éltek. Most az utolsó pénzüket is odaadják, hogy részt vegyenek a Földközi-tengeren egy halálutazáson. Ezek az emberek már láttak halált: gyerekek, nők, a saját rokonaik halálát.

Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs az európai értékekről, hagyományokról. Ezek az emberek soha nem fogják tisztelni az európai értékeket. Tömegesen érkeznek, éhesek és dühösek. Hálásak sem lesznek befogadóik iránt, hiszen éppen ezek tették tönkre országaikat. A migránsok nem akarnak a szegény délen és keleten maradni, a gazdag északra törekszenek, de az északi jómódú államok befogadóképessége is véges. Hamarosan a keletieknek is egyre több migránst kell befogadniuk.

A politikusok nyilatkozatai ellenére az európaiak nem akarnak bevándorlókat, nem akarják őket szomszédnak, polgártársnak.

Európának fogalma sincs, mit kezdjen a multikulturalizmussal. A jobboldal és szélsőjobboldal erősödik, lehet, hogy hamarosan a norvég szörny, Breivik is egyfajta pozitív alakká változik.

Sok éven át kellemes volt azt hinni, az európaiak okosabbak, jobbak, hozzászoktunk ehhez a gondolathoz. Nem akarom ilyen nyámnyila, tehetségtelen idiótáknak látni őket.”

Még az a jó, hogy Európának nincs oka a menekültválság miatt Oroszországot támadni, különben azonnal kihasználná ezt a lehetőséget.

 

 

 

(echo.msk.ru)

 

 

 

 

Cimkék: Európa, menekültválság
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat