OROSZVILAG.HU


Szíria, orosz beavatkozás, menekültválság

  |  2015-09-11 12:41:42  |  
Oroszvilag.hu

Szíria, orosz beavatkozás, menekültválság

2015 új időszámítás kezdete? 

 Szíria, orosz beavatkozás, menekültválság

Fjodor Lukjanov a Kommerszant FM-nek adott interjúban fejtett ki gondolatait a szíriai orosz beavatkozásról és a menekültválságról.

Csak ebben az évben 800 ezer menekült érkezése várható Németországba, és sokakat meglepett Berlin nagyvonalúsága, mellyel a migránsokat fogadja. Azonban a humanitárius megggyőződés mellett önös megfontolások is sejthetők Németország menekültpolitikája mögött. Akik ugyanis most érkeznek a Közel-Keletről, az ottani középosztályba tartoznak, viszonylag jómódúak, képzettek, s a leginkább adaptálhatók az európai élethez.

Jelenleg a Közel-Kelet teljes összeomlása észlelhető. Szíria, Líbia, Libanon az elmúlt évtizedekben világi, modern államokat hoztak létre, persze nem teljesen nyugati értelemben (főleg ami a politikai demokráciát illeti), de ahhoz képest, ami most jön, ezek fejlett államok voltak. Ezekben a világi államokban kialakult egy középosztály, akik érzik, hogy az új Közel-Keleten nincsen számukra hely. A teret az „Iszlám Állam” szállja meg.

Az orosz beavatkozás a szíriai polgárháborúba már nem arról szól, hogy Szíriát meg lehetne menteni, Szíria többé nem létezik korábbi formájában, hanem arról, hogy az „Iszlám Állam” terjeszkedését legalább bizonyos régiókban megállítsák. Az „Iszlám Állam” óriási fenyegetést jelent. Létrejön egy hatalmas terület, sok emberrel, sok fegyverrel, sok pénzzel, amiről nem tudni, hogy kinek a kontrollja alatt áll.

 

2015-re fordulópontként fognak emlékezni Európa történetében Lukjanov szerint. Először a görög válság mutatta meg, hogy Európában óriási a szakadék az Establishment és a „nép” között. A görög adósságválság kezelése domináns szerepbe hozta Németországot, amely megmutatta, hogy „a tréfának vége.” Most már Németország határozza meg más országok számára, hogyan kell élniük, és ez ebben az évben vált nyilvánvalóvá. A megnyilatkozások alapján a német elit készen áll arra, hogy a kezébe vegye Európa irányítását – a német lakosság kevésbé. 

Cimkék: Közel-Kelet, középosztály, Lukjanov, Németország, Szíria, Iszlám Állam, menekültválság, orosz beavatkozás, 2015
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat