OROSZVILAG.HU


Venyediktov a Szkripal-ügyről

  |  2018-09-06 18:25:54  |  
Oroszvilag.hu

Venyediktov a Szkripal-ügyről

Semmi sem az, mint aminek látszik?

Venyediktov a Szkripal-ügyről

 

A brit rendőrség megnevezte azt a két orosz gyanúsítottat, akik London szerint márciusban Novicsok idegméreggel megmérgezték Szergej Szkripal volt orosz hírszerzőt és lányát.

Az eset kapcsán Alekszej Venyediktov, az Echo Moszkvi főszerkesztője a következő véleményt fogalmazta meg a rádióban. Venyediktov szerint a következő tények ismertek jelenleg. A két férfi – akárkik is ők – Moszkvából érkező Aeroflot járata március 2-án 15 órakor landolt Londonban. Majd vonatra szálltak és a Victoria pályaudvarra mentek, onnan tömegközlekedéssel tovább a szállodájukhoz. A City Stay Hotel London egyik legolcsóbb helye, 19 órakor körül tették le itt a csomagjaikat. Másnap 11 óra 45 perckor a Waterloo állomásról vonattal Salisburybe utaztak. 14 óra 25 perckor megérkeztek, de 16 óra 10 perckor már távoztak is az angol kisvárosból, vissza Londonba. Egyenesen a szállodájukba mentek, semmit nem néztek meg. A következő nap reggel 8 órakor megint a Waterloo pályaudvaron vannak és megint Salisburybe tartanak. 10 és 11 óra között érkeznek Salisburybe, majd a térfigyelő kamerák fixálják őket Szkripal háza közelében. 14 óra után már vissza is Londonba, 17 órakor a fővárosban vannak, a 22 óra 30 perckor induló géppel elrepülnek. Se Londonban, se Salisburyben – ahová kétszer is elmentek –   nem néztek meg semmit. Szállodájukban megtalálták a „Novicsok” nyomait egy Nina Ricci parfüm flakonjában.

A két férfi valós útlevéllel, valós vízummal, de a britek szerint álnéven érkezett Angliába. A brit hírszerzés szerint az orosz GRU munkatársairól van szó. Itt azonban felvetődik a kérdés, honnan tudják a britek, hogy a két férfi álnevet viselt? Ez ugyanis csak úgy lehetséges, ha valamilyen orosz forrásból származik az információ.

A két férfi tehát vagy teljesen pancser módon viselkedett, vagy egy olyan párról van szó, akiknek speciális fedőfeladatuk volt, hogy magukra tereljék a gyanút.

 

Cimkék: Venyediktov, London,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat