OROSZVILAG.HU


Milyen lesz a világ jövője?

  |  2019-02-24 16:18:10  |  
Oroszvilag.hu

Milyen lesz a világ jövője?

Amerika marad a vezető hatalom, Ázsia felemelkedik, Európa alásüllyed, Oroszország távolodjon el a Nyugattól

Milyen lesz a világ jövője?

 

A jövőben folytatódni fog a világ politikai és gazdasági centrumának eltolódása Ázsia felé – írja Szergej Karaganov. Kína már a belátható jövőben befogja Amerikát. A katonai, gazdasági, politikai erőközpontok Ázsiába tevődnek át, ami nagy lehetőség az Észak-Eurázsiát uraló Oroszországnak.

Az USA meg fogja őrizni a világelső szerepét, de kevésbé lesz domináns. A következő évtizedeket az a hidegháború fogja meghatározni, melyet az USA robbantott ki Kína ellen. E háború része az amerikai-orosz szembenállás. Kb. 6-8 év múlva elsimul az amerikai eliten belüli szembenállás – az oroszellenes hisztéria egyik célja az amerikai elit egyesítése volt – és az amerikai establishment addigra megregulázza a közösségi médiát is.

Az európai projekt degradációja elkerülhetetlennek látszik, Európában meg fognak erősödni a nacionalista és autoriter tendenciák.

Oroszországnak a következőkhöz kell tartania magát: nincsenek többé szabályok. Hála Trumpnak, aki nyíltan csinálja azt, amit elődei képmutatóan. De köszönetet lehet mondani Londonnak is, aki „befagyasztotta”, magyarán szólva ellopta Venezuela nála tárolt aranykészletét. Oroszországnak nem kell a kívülről meghatározott, a partnerek által be nem tartott játékszabályok szerint játszania. Ha a dzsungel törvényeit ajánlják, akkor Oroszország játsszon a tajga törvényei szerint.

Meg kell szabadulni az intellektuálisan korlátolt nyugati gondolkodásmódtól. Oroszország nem a Nyugat és nem is lesz az. A nyugatcentrikus látásmód elavult, káros, az intellektuális hanyagság jele. A társadalmat fel kell világosítani a Kelet és a Dél növekvő szerepéről.

Saját jövőképet kell kidolgozni. Támogatni kell a fejlett technológiákat, a vallásokat, a kisebbségeket, de nem megengedni, hogy a kisebbség terrorizálja a többséget.

 

Cimkék: Oroszország, Ázsia, Európa, Nyugat, Amerika
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat